Inici | Fotos de la manifestació

català | esperanto | occitanVídeo de la manifestació: Emès per Barcelona TV els dies 24 i 25 de març de 2007, amb subtítols en català. 8 minuts.

Video de la manifestacio: Elsendita de Barcelona TV la 24an kaj 24an de marto 2007, kun katalunlingvaj subtitoloj. 8 minutoj.

Vidèo dera manifestacion: Emés per Barceona TV eths dies 24 e 25 de març de 2007, damb jostitres en catalan. 8 menutes.

Fotos // Fotoj // Fòtos

(Fotos enviades per Roger)

(Fotos enviades per la Rut)

Català: La manifestació ha aplegat 18.000 persones segons la policia i 21.000 segons l'organització. Hi ha participat gent de totes les parts d'Occitània, gascons, llemosins, llenguadocians, alvernesos, provençals... Ha estat nombrosa la participació d'aranesos, d'occitans de les valls alpines del Piemont italià i fins i tot de La Guàrdia, una localitat de la península de Calàbria on es parla també occità. Per primer cop, el Felibrige, moviment instituït el 1854 per Frederic Mistral, s'ha adherit a la crida. Donant suport a la manifestació en destaca la participació d'aragonesos, bascos, bretons i catalans. Els esperantistes occitans i catalans també hi han participat activament.

Des de les vuit del vespre i fins a quarts de tres de la matinada, ha tingut lloc una nit de concerts, amb les actuacions dels grups Tatouille, Joanda, Sofia e sa Bodega, La mal coiffée, Faydits, Cosconilha, Maurèsca Fracàs Dub, Duo Brotto Lopez, Lou Seriol i la banda de ska Goulamas’k, que ha tancat el festival amb una actuació conjunta amb les gralles i la coreografia de la colla bastonera de Sants.

Esperanto: La manifestacio kunigis 18 000 homojn laŭ la polico kaj 21 000 laŭ la organizantoj. Partoprenis homoj el ĉiuj partoj de Okcitanio: gaskonoj, limoĝanoj, lengadokanoj, alvernoj, provencanoj... Multnombra estis la partoprenantaro el valo Aran, el la alpaj valoj de la italia Piemonto kaj eĉ el La Guàrdia, urbeto en la kalabria duoninsulo kie oni parolas la okcitanan. Unuafoje la 'Felibrige'-movado, fondita en 1854 de Frederic Mistral, aliĝis al la protesto. Rimarkindas la partopreno de aragonanoj, eŭskoj, bretonoj kaj katalunoj. Ankaŭ okcitanaj kaj katalunaj esperantistoj aktive partoprenis.

Ekde la oka vespere ĝis preskaŭ la tria matene, okazis koncerta nokto. Ludis la bandoj Tatouille, Joanda, Sofia e sa Bodega, La mal coiffée, Faydits, Cosconilha, Maurèsca Fracàs Dub, Duo Brotto Lopez, Lou Seriol kaj la ska-muzika bando Goulamas’k kiu fermis la festivalon per spektaklo kune kun la muzikistoj kaj dancistoj de la kataluna 'Colla bastonera de Sants'.

Occitan: Era manifestacion qu'a amassat 18.000 persones segontes era policia e 21.000 segontes era organizacion. Que i a participat gent de totes es parts d'Occitània, gascons, lemosins, lengadocians, auvernhadi, provençaus... Qu' estat nombrosa era participacion d'aranesi, d'occitans des valades deth Piemont italian e tanben dera Guàrdia, ua vila dera peninsula de Calabria a on se parle tanben occitan. Per prumèr còp, eth Felibrige, movement instituït eth 1854 per Frederic Mistral, que s'a aderit ara crida. En Tot Balhar supòrt ara manifestacion en destaque era participacion d'aragonesi, basqui, bretons e catalans. Es esperantistes occitans e catalans que i an participat tanben actiuament.

Des des ueit deth ser e enquia lèu es quate dera maitiada, que s'a debanat ua net de concèrts, damb es actuacions des grops Tatouille, Joanda, Sofia e sa Bodega, La mal coiffée, Faydits, Cosconilha, Maurèsca Fracàs Dub, Duo Brotto Lopez, Lou Seriol e era banda de ska Goulamas'k qu'an concludit eth hestivau damb ua actuacion conjunta damb es gralhes e era coreografia dera còlha bastonera de Sants.Editar - Edita la columna - Versió per imprimir