Contingut Anterior Següent

1. Què és l'esperanto?

L'esperanto és una llengua dissenyada per a facilitar la comunicació entre la gent de diferents terres i cultures. Va ser donat a conèixer per primera vegada el 1887 pel doctor L. L. Zamenhof (1859-1917) sota el pseudònim "Doctor Esperanto", que significa "el que espera", i aquest és el nom que es va fixar com el de la llengua mateixa.

L'esperanto és bastant més fàcil d'aprendre que les llengües nacionals, ja que el seu disseny és molt simple i més regular. També, a diferència de les llengües nacionals, permet la comunicació en equilibri d'igualtat entre la gent, sense que ningú hagi de patir l'habitual desavantatge cultural per no ser un parlant nadiu.

L'objectiu de l'esperanto no és substituir les altres llengües, sinó completar-les: l'esperanto seria usat com una llengua neutral quan es parla amb algú que no sap la nostra. L'ús de l'esperanto també protegiria les llengües de minories, que tindrien una millor possibilitat de supervivència que en un món dominat per unes poques llengües poderoses.


Contingut Anterior Següent