Els orígens

Kaj Tiel Plu, de l’esperanto “i així més”, és a dir: “etcètera”, neix com a duet format per en Pep Tordera i en Xavier Rodon el 1986 a Casteło (Vènet), portant la tradició musical catalana als ambients esperantistes. Van anar succeint-se diversos concerts a Itàlia, a Hongria, als Països Baixos, a França, a Occitània, al País Basc..., mentre el duet esdevenia tercet i més endavant quartet (Josep M. Milla i Carles Vela). Al 1989 el grup va editar Fajreroj. Unua kataluna kantareto, el primer cançoner català en esperanto. El 1992, coincidint amb la migració d’en Pep als Estats Units, l’activitat del grup esdevé més esporàdica.

 

Reviscolament a Occitània

Kaj Tiel Plu revifa l’any 1998 en el marc del Congrés Universal d’Esperanto a la ciutat occitana de Montpeller. Es comença a veure el que serà la formació actual i ampliant el repertori cap a la tradició occitana des dels trobadors fins a l’actualitat. Actualment el grup ofereix concerts i balls de músiques d'arreu i ha editat tres àlbums.

Petit reportatge rodat mentre els músics de Kaj Tiel Plu enregistraven el tercer disc als estudis de Vinilkosmo. En aquest vídeo de 7 minuts, els músics presenten el seu darrer treball, la història del grup i les experiències dels diferents músics. El vídeo també mostra el treball del grup, l'ambient que l'envolta i la convivència dels artistes a l'estudi, de viatge o de concert.