Associació Catalana d'Esperanto


NotíciesRSS

 • 8 d'octubre de 2015

  La biblioteca de Castelldefels recupera el nom de Ramon Fernàndez Jurado

  El mes de maig passat, quatre partits d’esquerres van poder formar el nou govern municipal, i en el ple del 23 de juliol es va aprovar la reposició del nom de Ramon Fernàndez Jurado per a la biblioteca de Castelldefels, que el govern municipal (...)

 • 7 d'octubre de 2015

  Èxit i entusiasme a la xarrada d’esperanto a Vila-real.

  El dissabte 3 d’octubre passat vam organitzar una xarrada al Casal Popular de Vila-Real (Plana Baixa) per a donar a conèixer l’esperanto i fer un debat obert sobre la democràcia lingüística. El conferenciant era el valencià Joan Català, membre de (...)

 • 9 de setembre de 2015

  Nou número del Kataluna Esperantisto

  Acabem de publicar el darrer número de la revista Kataluna Esperantisto. Drets lingüístics i llengua internacional. Es tracta d’un número doble sobre temes de sociolingüística i interlingüística, que inclou els següents articles: 1. “La premsa en (...)

 • 7 d'agost de 2015

  100è Congrés Mundial, Lille 2015

  Els signants d’aquest informe confessem que no hem participat abans a cap dels anteriors 99 Congressos Mundials (UK, per les sigles en esperanto) i, per tant, no podem valorar si allò que ha tingut lloc a Lille ha estat, en general, millor o (...)

 • 4 d'agost de 2015

  Michael Boris Mandirola, nou president de l’associació internacional de joves esperantistes

  Durant el congrés anual de l’associació internacional de joves esperantistes (TEJO, per les seves sigles en esperanto) celebrat a Wiesbaden, Alemanya, s’ha produït l’elecció de la nova junta de govern. Nascut el 1988, Michael Boris Mendirola era fins (...)

Veure totes les notícies

Articles RSS

  • Categoria: 

  Joan Amades i l’esperanto

  per Dani Cortijo

  foto: joanamades.cat Parlar de Joan Amades és sens dubte parlar d’una de les persones que més empremta ha deixat en la conservació de la cultura popular a Catalunya, entesa en les seves dues concepcions: per una banda, la cultura d’un poble adscrit (...)

  • Categoria: 

  De la medalla Klara Silbernik a la Reina dels Jocs Florals Internacionals

  per Joan Inglada Roig

  En ocasió del traspàs del poeta Gabriel Mora i Arana el 24 del proppassat novembre 2014, em vaig sentir empés a descriure alguns detalls dels meus primers anys en el nostre moviment, o sigui, des de l’inici fins a la presidència de l’Associació (...)

  • Categoria: 

  No hi ha cap refrany que menteixi

  per Montserrat Franquesa

  Dilluns 15 de desembre al vespre es presentava a la Llibreria Documenta de Barcelona una novetat editorial ben curiosa: un petit refranyer català – esperanto. El paremiòleg i prologuista del llibre Víctor Pàmies i l’autor, el professor Pedro M. Martín (...)

  • Categoria: 

  Com tal vegada vaig ser un fervent esperantista sense parlar en absolut l’esperanto

  per Louis Beaucaire (traducció: Pedro M. Martín Burutxaga)

  Abans de la darrera guerra mundial, quan tenia setze anys, em vaig enamorar d’una bonica veïna. Assumpte difícil: jo no tenia gran experiència amb dones, i a més ella era la senyora del meu professor de física, en Ramsés. «Ramsés», és clar, era només (...)

  • Categoria: 

  L’esperanto demana paraula

  (Article de Carmina Malagarriga aparegut a XarxaPenedès.cat) És evident que actualment l’esperanto no cotitza –o no cotitza encara- en els valors de l’esquerra anticapitalista. L’imperialisme lingüístic no el veiem com un problema. Només ens hem (...)

Veure tots els articles

Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Apartat 1008-08200 Sabadell (Països Catalans)
Tel +34 93 716 36 33 / 625 46 93 73
Fax +34 93 716 36 33

Crèdits

Segueix-nos a:

Facebook