Associació Catalana d'Esperanto


NotíciesRSS

 • 19 de desembre de 2014

  15 de desembre, diada de l’esperanto

  Dilluns passat, 15 de desembre, vam celebrar la 127a Diada de l’esperanto. A la llibreria Documenta hi vam presentar la darrera novetat editorial d’Esperanto*Cat, el Petit refranyer català-esperanto de Pedro M. Martín Burutxaga. A part de l’autor, (...)

 • 19 de desembre de 2014

  Taller de Vikipèdia

  El 28 de novembre passat va tenir lloc un taller pràctic sobre la Viquipèdia organitzat conjuntament per Esperanto*cat i per Amical Vikimèdia. Es tractava de la continuació de la xerrada que s’havia fet a la trobada de l’Arboç del setembre passat. (...)

 • 15 de desembre de 2014

  Es presenta avui el primer refranyer català-esperanto en ocasió de la diada de la llengua internacional

  En ocasió de la diada de l’esperanto, l’Associació Catalana d’Esperanto presenta avui el Petit refranyer català-esperanto de Pedro M. Martin Burutxaga. L’acte tindrà lloc a les 19:30 a la llibreria Documenta (Carrer de Pau Claris, 144 de Barcelona) i (...)

 • 10 de desembre de 2014

  Campanya de micromecenatge per preservar el fons documental i bibliogràfic dels esperantistes catalans

  L’Associació Catalana d’Esperanto (Esperanto*Cat) ha llançat una campanya de micromecenatge per renovar la Biblioteca-Arxiu Petro Nuez (BAPN), que compta amb important fons documental i bibliogràfic de fa més de cent anys. Necessita una restructuració (...)

 • 1 de desembre de 2014

  Ha començat el servei d’intermediació per a 2015

  Ha començat el servei d’intermediació d’Esperanto*cat per a l’abonament de les revistes i quotes a associacions, grups i esdeveniments esperantistes de tot el planeta de l’any 2015. Si desitgeu que us fem d’intermediari, sisplau consulteu aquesta (...)

Veure totes les notícies

Articles RSS

  • Categoria: 

  No hi ha cap refrany que menteixi

  per Montserrat Franquesa

  Dilluns 15 de desembre al vespre es presentava a la Llibreria Documenta de Barcelona una novetat editorial ben curiosa: un petit refranyer català – esperanto. El paremiòleg i prologuista del llibre Víctor Pàmies i l’autor, el professor Pedro M. Martín (...)

  • Categoria: 

  Com tal vegada vaig ser un fervent esperantista sense parlar en absolut l’esperanto

  per Louis Beaucaire (traducció: Pedro M. Martín Burutxaga)

  Abans de la darrera guerra mundial, quan tenia setze anys, em vaig enamorar d’una bonica veïna. Assumpte difícil: jo no tenia gran experiència amb dones, i a més ella era la senyora del meu professor de física, en Ramsés. «Ramsés», és clar, era només (...)

  • Categoria: 

  L’esperanto demana paraula

  (Article de Carmina Malagarriga aparegut a XarxaPenedès.cat) És evident que actualment l’esperanto no cotitza –o no cotitza encara- en els valors de l’esquerra anticapitalista. L’imperialisme lingüístic no el veiem com un problema. Només ens hem (...)

 • Decàleg «Sigues lingüísticament sostenible»

  per GELA

  L’any 2008, Any Internacional de les Llengües segons l’ONU, el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) va publicar aquest interessantíssim decàleg de petites accions amb què podem contribuir a la sostenibilitat (...)

 • Esperanto i redreçament lingüístic i nacional abans de la II Guerra Mundial

  per Hèctor Alòs i Font

  El treball examina la relació entre part del moviment esperantista i els moviments de redreçament lingüístic i nacional abans de la II Guerra Mundial. Analitza primerament la ideologia anacionalista definida per Lanti i el seu abast. Seguidament (...)

Veure tots els articles

Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Apartat 1008-08200 Sabadell (Països Catalans)
Tel +34 93 710 96 36
Fax +34 93 716 36 33

Crèdits

Segueix-nos a:

Facebook