Associació Catalana d'Esperanto


Notícies

Inici > Actualitat > Notícies > Albocàsser (Alt Maestrat): Xerrada i taller en un campament de (...)

Albocàsser (Alt Maestrat): Xerrada i taller en un campament de SERVAS

Comparteix

Divendres passat, 24 de juliol, el nostre company Joan Català va fer una xerrada i un taller d’esperanto al Campament Jaume I d’Albocàsser (Alt Maestrat). Aquest campament és una activitat de SERVAS International, una organització internacional sense ànim de lucre que comprèn una xarxa internacional d’amfitrions i viatgers, és a dir, una mena de Pasporta Servo fora del moviment esperantista. El propòsit d’aquesta xarxa és contribuir a la construcció de la pau mundial, la bona voluntat i la comprensió internacional facilitant els contactes personals entre gent de diferents cultures, tradicions i nacionalitats. SERVAS és una organització pacifista fundada després de la segona guerra mundial amb el concurs d’esperantistes sobre la premisa que si els pobles es coneixen no hi haurà més guerres.

A l’edició d’enguany L’Associació Catalana d’Esperanto ha estat convidada a participar en les jornades de comunicació, on es fan també tallers de ràdio i televisió, per tal d’aportar-hi coneixements sobre la llengua internacional i la seva situació en un món interconnectat. Joan Català ha comentat que els participants a la xerrada i al taller “n’han sortit molt agraïts, n’han gaudit força i han transformat el seu desconeixement en un entusiasme digne de menció”.

En acabar el taller una participant de SERVAS International i periodista de RTVE li ha fet una entrevista per a publicar l’endemà, dissabte 25, al programa “Sin Fronteras“ de Ràdio Nacional d’Espanya.

Des de l’Associació Catalana d’Esperanto volem agrair el tracte i la simpatia de les organitzadores de SERVAS i també dir-los que ha sigut un plaer participar, amb el nostre granet de sorra, en aquesta Jornada de Comunicació al Campament Jaume I d’Albocàsser.

Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Hotel d'Entitats Can Guardiola, carrer Cuba, núm. 2, 08030-Barcelona (Països Catalans)
Tel +34 93 716 36 33
Fax +34 93 716 36 33