Associació Catalana d'Esperanto


Agenda

Inici > Actualitat > Agenda > Celebració de la Diada de l’Esperanto

Celebració de la Diada de l’Esperanto

16 de desembre de 2016

Com cada any, el proper dijous 15 de desembre la comunitat esperantista celebrarà la diada de l’esperanto arreu del món. També a casa nostra, l’Associació Catalana d’Esperanto commemorarà el naixement de Ludwik Lejzer Zamenhof, iniciador d’aquest idioma creat amb voluntat d’esdevenir llengua auxiliar internacional i facilitar així la fraternitat i la intercomprensió mútua entre els pobles i entre les persones, enguany amb una visita guiada a l’exposició «Miquel Pedrola. Del vestigi a la memòria», el proper divendres 16 de desembre a les 18 hores.

Enguany, la jornada està dedicada a la figura de Miquel Pedrola, un milicià antifeixista de la Barceloneta que va morir durant els primers dies de la guerra civil al front d’Aragó, que a més era esperantista. L’acte consistirà en una visita a l’exposició, guiada pel seu comissari, l’historiador Dani Cortijo, autor del blog Altres Barcelones. En acabat, en Dani Cortijo ens farà una xerrada sobre les relacions entre l’esperanto i el POUM, partit al que pertanyia Miquel Pedrola.

El punt de trobada per a la visita serà enfront de la Casa de la Barceloneta 1761, al carrer de Sant Carles, 6, de la Barceloneta, Barcelona.

També per commemorar la festa de l’esperanto, a Sabadell, el Centre Esperanto Sabadell organitzarà un dinar el diumenge 18 de desembre.





Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Hotel d'Entitats Can Guardiola, carrer Cuba, núm. 2, 08030-Barcelona (Països Catalans)
Tel +34 93 716 36 33
Fax +34 93 716 36 33