Associació Catalana d'Esperanto


Notícies

Inici > Actualitat > Notícies > Comerç i esperanto a Xina

Comerç i esperanto a Xina

Comparteix

El 26 d’octubre passat, el nostre soci Josep Franquesa viatjava a Xangai acompanyat del seu fill per visitar la fira EPC. Al saló van ser acompanyats en tot moment per esperantistes xinesos que els van fer de traductors. El resultat va ser un bon nombre de contactes interessants amb empreses xineses. L’empresa dels Franquesa fa 7 anys que importa tub hidràulic de la Xina tot i que ja en fa 46 que van començar a fer servir l’esperanto com a llengua de treball amb una empresa japonesa.

Els dies 29 i 30 d’octubre participaven activament a la 5a Trobada Anual de Comerciants Esperantistes de Xina, d’IKEF-Xina, que tenia lloc a Hangzhou, província de Zhejiang. D’entre les conferències que van llegir destaca un anàlisi dels 46 anys de comerç fent servir l’esperanto i una xerrada sobre els valors i principis de l’Associació Catalana d’Esperanto. Aquesta darrera intervenció va provocar un seguit de preguntes molt interessants per part del públic xinès, generalment desconeixedor de la realitat catalana i gens acostumat a la sensibilitat envers els drets lingüístics.

L’estrella de la trobada va ser el vi italià Saluton, que en esperanto vol dir ’hola’, importat per Xiamen Chine Ko Ltd., amb el qual es va brindar a la fi del simposi tot anunciant la trobada de l’any vinent, que tindrà lloc a la ciutat de Changsha, a la província de Hunan.

Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Hotel d'Entitats Can Guardiola, carrer Cuba, núm. 2, 08030-Barcelona (Països Catalans)
Tel +34 93 716 36 33
Fax +34 93 716 36 33