Associació Catalana d'Esperanto


Notícies

Inici > Actualitat > Notícies > Condemnen l’escola occitana de Llemotges a retornar la subvenció

Condemnen l’escola occitana de Llemotges a retornar la subvenció

Un grup antioccitanista ha trobat una fòrmula legal per exigir que la justícia falli contra la Calandreta

Comparteix

El tribunal administratiu de Llemotges ha condemnat la Calandreta, l’única escola de la regió on s’ensenya en occità, a retornar una subvenció de 47.000 euros. Segons informa el digital occità Jornalet, la sentència desposeeix l’escola occitana de tots els seus recursos.

Aquesta sentència es produeix a rel d’una denúncia que van posar un grup de ciutadans, membres de la Féderation Nationale de la Libre Pensée, una organització francesista que més d’un cop s’ha manifestat en contra de la llengua occitana i que treballa la supremacia lingüística del francès. Però el motiu de la denúncia va ser que l’escola rebia subvencions destinades a establiments de secundària i no pas de primària. Aquesta associació havia denonciat a la justícia la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries.

Les escoles Calandreta són establiments associatius que des de 1979 es dediquen a recuperar la llengua occitana. Actualment n’hi ha més de 50 repartides arreu d’Occitània i arriben a uns 3000 alumnes. A Limòtges i a tota la regió del Llemosí tan sols n’hi ha una.

Foto: Paraulas en Òc

Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Hotel d'Entitats Can Guardiola, carrer Cuba, núm. 2, 08030-Barcelona (Països Catalans)
Tel +34 93 716 36 33
Fax +34 93 716 36 33