Associació Catalana d'Esperanto


Agenda

Inici > Actualitat > Agenda > Dia de l’Esperanto

Dia de l’Esperanto

Amb motiu del Dia de Zamenhof, el dissabte 15 de desembre l’Associació Catalana d’Esperanto farà una jornada de portes obertes a la seva seu a Sabadell, on hi ha la Biblioteca-Arxiu Petro Nuez. Atès que no és tan sols l’aniversari del naixement de Zamenhof sinó també el dia del llibre en esperanto i de la cultura esperantista, la festa posarà en valor la riquesa de les biblioteques esperantistes a Catalunya i a l’estranger.

Per al Dia de l’Esperanto del 2018 comptarem amb la presència d’Ana Manero, de la Biblioteca Nacional d’Espanya, que el 2015 va rebre el Premi a l’Activisme Excel·lent de l’Associació Universal d’Esperanto per la seva feina pionera en la catalogació en línia de la Biblioteca Régulo Pérez de la Federació Espanyola d’Esperanto, i pel la creació del repositori digital Bitoteko. Al matí farà una conferència en castellà sobre Bitoteko i a la tarda presentarà en esperanto la Biblioteca Régulo Pérez.

També hi participaran els nostres socis Rubén Fernández, que guiarà un curs inicial d’esperanto al matí i presentarà la Biblioteca Petro Nuez i el seu catàleg en línia, en català al matí i en esperanto a la tarda, i Brian Russell, que farà una conferència sobre drets d’autor, Creative Commons, i les batalles pel control de la informació digital, a més de presentar el projecte de digitalització de la nostra col·lecció.

Estan en consideració altres activitats com un dinar de germanor i un taller de catalogació. Esperem poder anunciar més contribucions i concretar el programa en els dies previs en aquesta pàgina.

La Biblioteca Petro Nuez es troba al carrer Papa Pius XI, 130, molt a prop de l’estació Creu Alta dels Ferrocarrils de la Generalitat.

Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Hotel d'Entitats Can Guardiola, carrer Cuba, núm. 2, 08030-Barcelona (Països Catalans)
Tel +34 93 716 36 33
Fax +34 93 716 36 33