Associació Catalana d'Esperanto


Notícies

Inici > Actualitat > Notícies > La biblioteca de Castelldefels recupera el nom de Ramon Fernàndez (...)

La biblioteca de Castelldefels recupera el nom de Ramon Fernàndez Jurado

En el ple del 23 de juliol es va aprovar la reposició del nom que el govern municipal anterior, del PP, havia arrabassat

Comparteix

El mes de maig passat, quatre partits d’esquerres van poder formar el nou govern municipal, i en el ple del 23 de juliol es va aprovar la reposició del nom de Ramon Fernàndez Jurado per a la biblioteca de Castelldefels, que el govern municipal anterior, del PP, havia arrabassat. Actualment, el rètol ja diu Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado.

Ramon Fernàndez Jurado, va ser lluitador per la llibertat i el benestar dels pobles, esperantista i poeta i narrador en català, castellà i Esperanto, i els darrers anys de la seva vida ciutadà de Castelldefels, on va ser regidor i hi va deixar una fonda petjada.

Per la seva qualitat de ciutadà, escriptor i polític, es va donar el seu nom a la biblioteca l’any 1986, quan feia dos anys de la seva mort.

El proper dia 26 d’octubre, dilluns, es farà l’acte de celebració de la recuperació del nom, a l’Espai Margarida Xirgu de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado, a les 7 de la tarda. Tothom hi és convidat.

Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Hotel d'Entitats Can Guardiola, carrer Cuba, núm. 2, 08030-Barcelona (Països Catalans)
Tel +34 93 716 36 33
Fax +34 93 716 36 33