Associació Catalana d'Esperanto


Notícies

Inici > Actualitat > Notícies > Presentació del Museu d’Esperanto de Subirats a Lleida

Presentació del Museu d’Esperanto de Subirats a Lleida

Dissabte 22 d’octubre es va presentar el Museu i la seva activitat a la capital de Ponent. L’acte es va celebrar a la botiga i espai cultural La Brokanteria, al c/ Caldereries, 9 del centre històric de la ciutat

Comparteix

Quan tot just es commemora el 25è aniversari de la celebració del XXII Congrés Català d’Esperanto a la ciutat de Lleida, l’aparició de La Brokanteria, una botiga i centre cultural interessat -entre d’altres aspectes- en l’esperanto i la seva difusió, ha permés la presentació a la capital de Ponent del Museu d’Esperanto de Subirats (MES).

La tarda de dissabte 22 d’octubre van concórrer a Lleida un petit grup d’esperantistes i simpatitzants que van aprofitar les instal.lacions de La Brokanteria per compartir experiències, parlar del Museu i comentar les altes expectatives que ofereix el programa de l’edició del Congrés Català d’Esperanto que se celebra enguany a Barcelona, tot just d’aquí uns dies. Així mateix, en una tarda molt animada al centre històric de Lleida, el diari Segre -un dels referents de la premsa local- també s’interessà per la trobada i en va fer cobertura. Hom va constatar que, tot i disposar d’un nexe comú en associacions com Esperanto.CAT, malauradament, el moviment esperantista lleidatà es troba molt dispers i mancat d’una estructura que permeti, a nivell local, major cohesió i difusió de la llengua i de les diferents activitats que genera al seu entorn. Amb tot, la presència d’un punt de referència com la Brokanteria, bé podria esdevenir un motor en un futur.

Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Hotel d'Entitats Can Guardiola, carrer Cuba, núm. 2, 08030-Barcelona (Països Catalans)
Tel +34 93 716 36 33
Fax +34 93 716 36 33