Associació Catalana d'Esperanto


Notícies

Inici > Actualitat > Notícies > Restabliu el nom d’en Ramón Fernández Jurado a la biblioteca municipal

Restabliu el nom d’en Ramón Fernández Jurado a la biblioteca municipal

Comparteix

L’Ajuntament de Castelldefels ha tret el nom de Ramón Fernández Jurado, destacat esperantista i activista social, de la biblioteca municipal, aprofitant-ne el trasllat. En Ramón, a part d’un destacat esperantista, va ser poeta i narrador en català, castellà i esperanto. Nascut a Andalusia va ser un exemple d’integració a Catalunya i ha esdevingut patrimoni cultural de Castelldefels. Fou un destacat activista antifranquista. La biblioteca ha portat el seu nom durant 25 anys.

Actualment l’Ajuntament de Castelldefels és del Partit Popular, un partit de dreta espanyolista, que no condemna la dictadura franquista i que, directament o indirecta, reacciona contra qualsevol persona, idea, associació o organització que destaqui per la seva lluita contra el franquisme.

L’Associació Catalana d’Esperanto, se suma a la protesta ciutadana dels veïns de Castelldefels que volen recuperar el nom d’en Ramón Fernández Jurado a la biblioteca municipal i us demana que feu servir el següent enllaç per enviar un correu de protesta al Sr. Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels, reclamant que torni el nom d’en Ramon Fernández Jurado a la biblioteca municipal.

Signeu la petició: «restabliu el nom d’en Ramón Fernández Jurado a la biblioteca municipal»

JPEG - 36.2 kB
Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Hotel d'Entitats Can Guardiola, carrer Cuba, núm. 2, 08030-Barcelona (Països Catalans)
Tel +34 93 716 36 33
Fax +34 93 716 36 33