Barcelona

Barcelona, cap i casal de Catalunya, ciutat bimil·lenària, aplega un riquíssim patrimoni arquitectònic i artístic que abasta des de l’antiguitat clàssica passant per la sòbria magnificència del gòtic català fins arribar al modernisme i l’art contemporani.

A Barcelona hi trobareu més de 70 museus, alguns d’ells únics al món com el Museu Picasso o la Fundació Joan Miró, on es poden admirar obres claus d’ambdós pintors de fama mundial. Hi ha altres museus del màxim interès com el Museu Marítim situat a Les Drassanes, imponent construcció gòtica. El modernisme arrelà especialment a Catalunya, i especialment a Barcelona que esdevingué el seu màxim exponent mundial. L’eixample barceloní presenta un ventall inacabable d’edificis modernistes com ara la Casa Batlló, La Pedrera, la Casa de les Punxes, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el Palau de la Música Catalana; aquests darrers declarats patrimoni de la humanitat per la Unesco; i naturalment la Sagrada Família, encara en construcció i recentment consagrada com a Basílica pel Sant Pare Benet XVI.

Barcelona com a ciutat s’ha anat fent a cop de grans esdeveniments mundials: les Exposicions Universals de 1888 i 1929, així com els Jocs Olímpics de 1992. Cadascun d’ells ha deixat la seva petjada i ha permès a la ciutat recuperar espais degradats o que li havien estat arrabassats i que, un cop passats aquests esdeveniments s'han transformat en espais urbans i monumentals, com el Parc de la Ciutadella, la muntanya de Montjuïc o les platges de la Vila Olímpica.


    

Organitza:

EsperantoCAT

Segueix-nos a:

Facebook