Benvingudes! Benvinguts!

L'Associació Catalana d'Esperanto us convida a un congrés especial a Àger - Montsec. Enguany el tema del 38è Congrés tractarà des de la geologia, a través de la història i la cultura, fins la vida més enllà de Sistema Solar:
Àger - Montsec: més enllà dels límits.

Àger-Montsec al prepirineu, és una zona amb Certificació Starligth, que significa que es tracta d'una àrea que té una qualitat de cel extraordinària per a explorar l'Univers. Veniu, escolteu en esperanto i gaudiu, tan la sessió del planetari a l'Ull del Montsec conduïda pel president de l'Akademio Internacia de la Sciencoj, professor Amri Wandel com la sessió d'observació del cel al parc de telescopis conduïda per l'astrònom de Calar Alto , David Galadí-Enríquez en una instal·lació única al món:

A part d'aquests dos doctors en astrofísica, altres eminents esperantistes enriqueixen el nostre programa amb conferències interessants: Miguel Fernández, Jorge Camacho, Miguel Gutiérrez, Abel Montagut, Víctor Solé, i altres activitats amb Esther Inglada, Pedro M. Martin Burutxaga, Pedro Sanz, Mon Cardona, Montserrat Franquesa i Joan Inglada. I també hi ha conferenciants no esperantistes: Jordi Bilbeny i Benito Muros.

Remarquem la conferència inaugural "Pacifistes en un món 'eterne militanta', en el centenari de la mort de Zamenhof" per Xavier Alcalde, en català i Alfons Tur, en esperanto.