Benvingudes! Benvinguts!

L'Associació Catalana d'Esperanto us convida al ...

Cartell dels nens de l'escola d'Àger

un congrés especial a Àger - Montsec, al Prepirineu, a 2 hores de Barcelona en cotxe. Enguany el tema del 38è Congrés tractarà des de la geologia, a través de la història i la cultura, fins la vida més enllà de Sistema Solar:
Àger - Montsec: més enllà dels límits.

Àger-Montsec al prepirineu, és una zona amb Certificació Starligth, que significa que es tracta d'una àrea que té una qualitat de cel extraordinària per a explorar l'Univers. Veniu, escolteu en esperanto i gaudiu, tan la sessió del planetari a l'Ull del Montsec conduïda pel president de l'Akademio Internacia de la Sciencoj, professor Amri Wandel com la sessió d'observació del cel al parc de telescopis conduïda per l'astrònom de Calar Alto , David Galadí-Enríquez en una instal·lació única al món:

A part d'aquests dos doctors en astrofísica, altres eminents esperantistes enriqueixen el nostre programa amb conferències interessants: Miguel Fernández, Miguel Gutiérrez, Abel Montagut i altres activitats amb Michael Boris, Jorge Camacho, Mon Cardona, Montserrat Franquesa, Esther Inglada, Pedro M. Martin Burutxaga, Ramon Perera, Pedro Sanz, Carles Vela. I també hi ha contribuents no esperantistes: Christian Aguilera Couceiro, Jordi Bilbeny i Benito Muros.

Remarquem la conferència inaugural "Pacifistes en un món 'eterne militanta', en el centenari de la mort de Zamenhof" per Xavier Alcalde, en català i Alfons Tur, en esperanto.