Convidats al Congrés

En aquesta pàgina anirem penjant informació sobre els diversos convidats que tindrem enguany al Congrés Català d'Esperanto 2006 a Amposta. Aquest llistat s'anirà actualitzant a mida que vagen confirmant la seua assistència.



Stefan Maul
Stefan Maul, fundador i redactor en cap de la revista internacional Monato. Autor de, entre d'altres, Manlibro pri Ĵurnalismo ("Manual de periodisme"), Deklingva Manlibro pri Politiko ("Manual de política en deu llengües") i El verva vivo ĵurnalista ("De la inspirada vida d'un periodista"). Membre de l'Acadèmia d'Esperanto.





Mukunda Pathik
Al Congrés gaudirem de la presència d’en Mukunda Pathik, president de l'Associació Nepalesa d’Esperanto, i professor d'anglès i nepalès a la Universitat de Katmandú. Amb Pathik coneixerem de primera mà la situació lingüística i social del Nepal.




Przemysław Grzybowski
Przemysław Grzybowsk, pedagog i professor de la Uniwersytet Kazimierza Wielkiego a Bydgoszcz ens parlarà d'intercultura i migracions humanes i guiarà un taller titulat "nosaltres també som estrangers".






Jomo
JoMo (Jean-Marc Leclercq) és un cantant occità. Fa temps va ser el cantant de "Les Rosemary's Babies", fent dos CDs editat pel segell francès Boucherie et Willins Production amb tot un seguit actuacions que feien uns ambients molt enèrgics per tota Europa, concerts dels quals més de la meitat es van realitzar a França. El 1996 es va formar JoMo kaj Liberecanoj (en català Jomo i els llibertaris) fent una unió entre el punk i el rock, ska i les polkes. Jomo ens mostra un progrés per la diversitat lingüística mitjançant la seua música. Té un repertori de cançons en 22 llengües, entre aquestes, l'esperanto. El seu últim disc és "Jomo slavumas" (Jomo eslaveja), del 2004.

En solitari JoMo ens ofereix una llarga animació amb una música enèrgica i festiva amb guitarres i ritmes, de vegades, molt 'rockabillies', així com també aires tradicionals eslaus, cantant en esperanto, en occità i en un total de 22 llengües.

Descarrega't una cançó en mp3: Al la barikadoj (en castellà, esperanto i francès).


Kaj Tiel Plu
El grup Kaj Tiel Plu (i així més) és un grup esperantista català que es va crear el 1986 en el marc del Fòrum Internacional de Joves Esperantistes a Castelfranco-Veneto. La banda es va reformar amb motiu del Congrés Universal d'Esperanto a Montpeller el 1988. D'ençà d'aleshores, el grup esperantista català ha editat dos discos i actua tant a casa nostra com arreu del món.

El repertori de Kaj Tiel Plu es basa en cants i dances tradicionals dels Països Catalans, Occitània i d'arreu del món (incloent-hi música medieval, sefardita, de trobadors, i cançons d'autor) en llengua original o en esperanto.

Descarrega't ací una cançó en mp3: Malfermu belulino.







Organitza l'Associació
Catalana d'Esperanto
         
Amb el suport i patrocini de: