L’allotjament

L’alberg l’Espluga de Francolí Xanascat està situat a la comarca de la Conca de Barberà, concretament en una zona coneguda com Les Masies, que es troba al peu de les muntanyes de Prades i dins el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet. És a dir, que a l’alberg de L’Espluga no hi faltarà ni natura ni vida rural!

A més, tenim a tocar un dels patrimonis arquitectònics i històrics més importants de Catalunya: el Monestir de Santa Maria de Poblet, que es troba a 1 km.

L’alberg
Monestir de Santa Maria de Poblet

L’edifici de l’alberg va ser construït a finals del segle XIX. Té un lligam històric sorprenent amb la Guerra Civil: aquest va ser l’espai on es va realitzar l’acte oficial de comiat de les Brigades Internacionals, aquelles persones d’arreu que van venir a frenar el feixisme durant la guerra. Això fa que sigui un espai idoni per a dur a terme una trobada esperantista juvenil de caràcter antifeixista, internacionalista i catalanista 85 anys després de la fi d’aquella guerra sanguinària.

Acte oficial de comiat de la República a les Brigades Internacionals a l’octubre de 1938, al pati interior de l’actual alberg
Cartell antifeixista durant la Guerra Civil

L’alberg s’estructura en tres nivells: el primer agrupa les zones de lleure, aparcament i piscina; el segon se situa al voltant d’un pati interior, on hi ha les sales taller; i el tercer està format per una terrassa, l’entrada a algunes de les habitacions, el menjador i la recepció.

Com arribar-hi?

Pots llegir sobre les opcions de transport a la secció de Preguntes Freqüents, en la pregunta “Com arribo a l’alberg?“.

Fotos