02/03/2023

La RenKEJtiĝo, un èxit del jovent esperantista català

El proppassat cap de setmana del 24 al 26 de febrer va tenir lloc a Manresa la primera RenKEJtiĝo, trobada dels joves esperantistes catalans. Aquesta trobada, organitzada per la Kataluna Esperanto-Junularo (KEJ), i enmarcada dins de la Fira de l’Aixada de Manresa, va servir com a punt de trobada no només del jovent esperantista de Catalunya, sinó de representants d’aquest mateix moviment d’arreu d’Europa.

Prop d’una seixantena de participants vinguts de diversos llocs d’Europa com Alemanya, Bèlgica, França, Hongria, Itàlia i l’Estat Espanyol van poder gaudir de les activitats organitzades per la Comissió Local, que incloïen visites guiades al centre de Manresa relacionades amb la història de la ciutat amb l’aigua, visites a llocs emblemàtics com la Cova de Sant Ignasi i excursions pels voltants de la ciutat. Paral·lelament, KEJ va organitzar dos cursos d’esperanto, un per a principiants i un altre per a ja iniciats, que van ser tot un èxit de convocatòria. També, com ja és habitual en aquest tipus de trobades, els participants van poder gaudir d’estones per a conèixer-se millor entre ells, com la ja tradicional “dolĉa trinkomanĝa nokto”, una nit en què es fan les postres del sopar de forma divertida a través de vins i dolços típics de les regions o països dels participants.

En paraules del president de KEJ, Jordi Calafí, “KEJ històricament no havia ajuntat mai tanta gent en un esdeveniment, i en cap cas mai s’havia aconseguit una participació tan internacional en cap esdeveniment juvenil esperantista a Catalunya”.  

L’èxit d’aquesta primera trobada organitzada pel jovent esperantista dels Països Catalans dona peu a pensar en donar continuïtat a aquestes jornades, que tindran lloc durant el mes d’octubre de 2023.

Compartir

Arxiu de notícies