Associació Catalana d'Esperanto


Anuncis i notícies

Inici > Actualitat > Anuncis i notícies > Ens ha deixat la Montserrat Franquesa

Ens ha deixat la Montserrat Franquesa

Amb molta tristesa, l’Associació Catalana d’Esperanto - Kataluna Esperanto Asocio comunica la mort, aquest dilluns 18 d’octubre de 2021, de Montserrat Franquesa i Gòdia. Destacada esperantista ha estat membre de la junta i redactora en cap de la revista Kataluna Esperantisto, òrgan oficial de comunicació de l’Associació.

Llicenciada en filologia clàssica i germànica, així com Doctora en Traducció per la Universitat Autònoma de Barcelona, na Montserrat Franquesa fou membre fundadora de la Societat Catalana de Neohel·lenistes, així com membre i presidenta de l’Associació de Professorat d’Alemany a Catalunya. També fou cap de redacció de la revista Visat, la revista digital del PEN Català. Darrerament havia rellançat la revista de l’Associació Catalana d’Esperanto en la seva sisena època, tasca que culminà amb la publicació del primer número, molt celebrat entre la comunitat esperantista catalana i internacional.

Des de l’Associació Catalana d’Esperanto i la Joventut Catalana d’Esperanto lamentem profundament la seva pèrdua, i volem enviar el nostre condol a la seva família i amics. De la mateixa manera, traslladem el condol de la comunitat esperantista internacional, de la qual en formava part.

***

Dimarts dia 19 des de les 18:00 i dimecres 20 al matí hi haurà la vetlla al tanatori de Sancho d’Àvila (Carrer dels Almogàvers, 93, 08018 Barcelona). La cerimònia de comiat serà el mateix dimecres a les 16.00.