14/06/2013

A l’Ateneu Roig de Gràcia

L’Ateneu Roig va acollir el passat 13 de juny la xerrada esperanto: una llengua per al 99%? L’acte va comptar amb la participació d’una vintena de persones provinents de diversos col·lectius graciencs, que van generar un debat vibrant i constructiu al voltant de la idea d’una llengua auxiliar internacional en el món d’avui.

Algunes intervencions van emfatitzar que vivim en el moment on probablement hi hagi el número més gran de parlants de l’esperanto de la història, estesos pràcticament per tot el món i que, per tant, la situació sembla molt més favorable que quan Zamenhof va presentar la seva proposta, una més entre centenars d’intents de llengües auxiliars. Tanmateix, d’altres van assenyalar l’evolució de l’anglès des de la Segona Guerra Mundial, que palesa una realitat diferent a la que s’imaginava l’oftalmòleg jueu.

Els assistents van reflexionar sobre diferents aspectes de la llengua internacional, com la seva facilitat o el seu valor propedèutic, compartint experiències tant des del punt de vista de l’aprenentatge com del seu ensenyament.

Durant l’acte, es va recordar la importància de mantenir viva la memòria dels diversos col·lectius que la vila de Gràcia havia tingut en el món esperantista previ a la Guerra Civil, com el grup “Paco kaj Amo” (Pau i Amor), del qual es van projectar fotografies emblemàtiques i emotives.

2013-06-13-20-35-2.png

Compartir

Arxiu de notícies