19/01/2015

Acaba amb èxit el Verkami per renovar Biblioteca-Arxiu Petro Nuez

Crits d’alegria i molt d’entusiasme entre els esperantistes catalans. La campanya de micromecenatge per renovar la Biblioteca-Arxiu Petro Nuez (BAPN) llançada per l’Associació Catalana d’Esperanto (Esperanto*CAT) ha finalitzat amb èxit. L’objectiu inicial de recollir 6.000 euros en 40 dies s’ha vist superat amb escreix: s’han recollit 7.095 euros! Es tracta d’una victòria col·lectiva.

La Biblioteca-Arxiu Petro Nuez (BAPN) és la biblioteca de l’Associació Catalana d’Esperanto inscrita al registre de biblioteques especialitzades de la Generalitat de Catalunya i formarà part del naixent catàleg mundial de biblioteques esperantistes. Compta amb important fons documental i bibliogràfic de fa més de cent anys i necessita una restructuració urgent, per protegir aquesta part important de la història de l’esperantisme a Catalunya. En la primera fase, Esperanto*Cat ha pressupostat 6000 euros per renovar el terra del local i posar-hi quatre mòduls de prestatgeries. La segona fase, calculada en 4000 euros preveu afegir dos altres mòduls de prestatgeries, una taula i una cadira noves i les eines informàtiques per catalogar el fons de la BAPN.

La inauguració de la BAPN està prevista per la diada de Sant Jordi.

Ja que la campanya ha aplegat 1095 euros més dels previstos, Esperanto*Cat preveu tirar endavant la segona fase i per això fa una crida per a tots aquells donatius que no han arribat via Verkami. Qui vulgui contribuir ho pot fer en un dels següents comptes:

— Compte a la Caixa d’Enginyers: ES54 3025 0001 15 1433398158

— Compte a l’Associació Universal d’Esperanto: kaea-b

victory.png
harrystaab

Compartir

Arxiu de notícies