13/12/2016

Celebració de la Diada de l’Esperanto

Com cada any, el proper dijous 15 de desembre la comunitat esperantista celebrarà la diada de l’esperanto arreu del món. També a casa nostra, l’Associació Catalana d’Esperanto commemorarà el naixement de Ludwik Lejzer Zamenhof, iniciador d’aquest idioma creat amb voluntat d’esdevenir llengua auxiliar internacional i facilitar així la fraternitat i la intercomprensió mútua entre els pobles i entre les persones, enguany amb una visita guiada a l’exposició «Miquel Pedrola. Del vestigi a la memòria», el proper divendres 16 de desembre a les 18 hores.

Enguany, la jornada està dedicada a la figura de Miquel Pedrola, un milicià antifeixista de la Barceloneta que va morir durant els primers dies de la guerra civil al front d’Aragó, que a més era esperantista. L’acte consistirà en una visita a l’exposició, guiada pel seu comissari, l’historiador Dani Cortijo, autor del blog Altres Barcelones. En acabat, en Dani Cortijo ens farà una xerrada sobre les relacions entre l’esperanto i el POUM, partit al que pertanyia Miquel Pedrola.

El punt de trobada per a la visita serà enfront de la Casa de la Barceloneta 1761, al carrer de Sant Carles, 6, de la Barceloneta, Barcelona.

També per commemorar la festa de l’esperanto, a Sabadell, el Centre Esperanto Sabadell organitzarà un dinar el diumenge 18 de desembre.

Compartir

Arxiu de notícies