09/01/2024

Crònica de la Diada esperantista a Cassà de la Selva

El proppassat 16 de desembre ens vàrem aplegar a la vila de Cassà de la Selva (o Caçà de la Selva si som fidels a la normativa de l’IEC) per a celebrar la diada esperantista. La tria del lloc no era casual car la diada enguany estava dedicada a les dones esperantistes en general i, en concret com un homenatge a la Dolors Godoy i Rotllens , veterana esperantista, amant de la literatura i exalcaldessa de la mateixa localitat en el primer consistori de la Transició l’any 1979.

En l’acte es va fer una presentació de les darreres edicions de KEA que tenen en comú que són obres literàries escrites per dones. L’homenatge a la Dolors va consistir en un vídeo de la seva participació al mon esperantista, diversos parlaments, el lliurament del premi literari que la Dolors havia obtingut a Barcelona per un poema en Esperanto i finalment el President de KEA li va lliurar el diploma com a membre honorari de l’Associació.

En acabar l’acte els forans vàrem poder gaudir d’una petita visita guiada als indrets més assenyalats de la vila i els més agosarats van pujar fins al campanar de l’església per gaudir de les vistes de la rodalia. Un cop finalitzats els actes culturals ens vàrem trobar al Restaurant Bon Acull on va tenir lloc el Dinar de germanor.

Compartir

Arxiu de notícies