17/12/2010

Ekspozicio en Cassà de la Selva

El 17 de desembre de 2010 es va inaugurar solemnement una exposició sobre l’Esperanto a Cassà de la Selva, en el marc de la festa major de la localitat. L’alcalde, el conseller de cultura i l’aleshores president de la nostra Associació, Llibert Puig, van inaugurar l’exposició i van dirigir unes paraules als presents juntament amb Dolors Godoy, l’esperantista local promotora de l’exposició.

Un cartell a tot color àmpliament distribuït va atreure més de 20 persones, les quals van mostrar la seva satisfacció i interès.

Després de moltes dècades, el moviment esperantista ha reaparegut a Cassà de la Selva. El 1944, durant el 5è Congrés Català d’Esperanto, Joaquim Rich va fer una salutació en nom del grup d’esperanto local “Lernejo kaj manĝejo” (escola i menjador). La llavor ha tornar a germinar gràcies a M. Dolors Godoy, la qual entusiàsticament ha reviscolat el moviment esperantista a la localitat.

La nostra consòcia local també organitza un curs a la vila, la qual ha estat amfitriona de l’Aplec Internacionalista de Joves Esperantistes els passats 13, 14 i 15 de maig del 2011. Durant la trobada la nostra associació va fer donació d’uns llibres en esperanto i sobre esperanto a la biblioteca local, despertant un gran interès.

cassa.jpg

Ligita dokumento

Kunhavi

Arĥivo de novaĵoj