25/11/2021

Immersió lingüística a l’escola: manifest de l’Associació Catalana d’Esperanto

La Junta Directiva de l’Associació Catalana d’Esperanto / Kataluna Esperanto Asocio vol expressar el seu profund desacord amb la denegació del recurs d’ampara presentat per les conselleries de cultura i educació de la Generalitat de Catalunya a la sentència del Tribunal Suprem que imposa un mínim d’un 25% de classes en castellà als centres educatius públics de Catalunya.

Des de l’Associació defensem fermament el model d’escola catalana i d’immersió, com a garant de la cohesió social a Catalunya. En cap moment aquest model educatiu ha fet perillar el nivell de competències assolides pels estudiants catalans, demostrats amb anys de resultats acadèmics superiors a la mitjana estatal en matèries com llengua i literatura castellanes. De la mateixa manera, considerem que ha estat clau per a la recuperació de la llengua catalana i per la seva difusió. Una decisió com la del Tribunal Suprem només l’entenem des de la motivació política d’uniformitzar un estat sota una mateixa llengua, tot anorreant les llengües cooficials.

Defensem el desenvolupament de totes les llengües des de la base de la justícia lingüística, a través de l’adopció d’una llengua universal neutra com l’esperanto. És per això que condemnem les maniobres impositives del castellà dutes a terme pel govern i la judicatura centrals a Madrid, i donarem suport a qualssevol accions que es duguin a terme per defensar el model educatiu que durant més de 40 anys ha estat model d’excel·lència.

Compartir

Arxiu de notícies