02/03/2015

Les llengües del món en un diccionari

El 24 de febrer passat, en ocasió del Dia internacional de la llengua materia, es va presentar a Barcelona el Diccionari de llengües del món, que conté 1264 entrades amb informació sobre les llengües que es parlen arreu del planeta. Cada entrada informa la filiació lingüística de cada llengua, el lloc on es parla, la situació sòciolingüística, la viitalitat, aspectes històrics, etc. La denominació de cada llengua està en català, en la pròpia llengua definida i també en 18 altres llengües força importants a Catalunya:àrab, gal·lès, alemany, anglès, espanyol, basc, francès, gallec, guaraní, italià, japonès, neerlandès, occità, portuguès, rus, suahili, amazic i xinès.

Les dades d’aquest Diccionari de llengües del món vénen del treball dut a terme per LinguaMón, el CIEMEN i el GELA (Grup d'Estudi de les llengües amenaçades de la Universitat de Barcelona).

El diccionari en línia forma part del Termcat, un consorci de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per la Normalització Lingüística, que té per objectiu garantir el desenvolupament i la integració de la terminologia en català sent la referència per les publicacions científiques i tècniques.

2015-02-25_diccionari_llenguees-JPG_1481508630.jpg

Compartir

Arxiu de notícies