05/01/2014

Nou web de la biblioteca Molera

biblio_molera.jpg

Sens dubte una gran tresor de l’esperantisme són les seves biblioteques. Afortunadament, els catalans podem gaudir de dues de les més importants: el Museu d’Esperanto de Subirats a Sant Pau d’Ordal i la Esperanto-Biblioteko Ramon Molera Pedrals a Moià. Aquesta darrera biblioteca compta ara amb un web totalment renovat i ple de continguts que aviat serà trilingüe.

El web vol ser actiu i donar a conèixer als esperantistes els prestatges de Biblioteko Molera. Poc a poc s’aniran escanejant i presentant exemplars de revistes i publicacions, la part més important de la col·lecció que va començar a reunir Ramon Molera (1922-1983) i que continua la seva filla Ana María.

La primera revista presentada al web es Kolektado. Tot i tractar-se d’una publicació molt humil, que va sortir entre 1978 i 1982, Kolektado va ser d’alguna manera l’embrió de l’imponent feina bibliogràfica de Rondo Takács.

La biblioteca posarà en xarxa la col·lecció completa de la revista Kataluna Esperantisto. La primera època (1910-1917) ja està disponible i la resta ho estarà en els propers mesos. Taules de contingut, suplements sobre concursos literaris i congressos o el butlletí del grup Barcelona Stelo també poden ser llegits o descarregats mitjançant el web.

Altres elements a destacar són el catàleg en línia i la secció «El nia biblioteko» on apareixeran no només revistes digitalitzades sinó també altres objectes de la biblioteca: cartells, anuncis històrics en esperanto, segells, etc.

Bé, si voleu estar informats de les novetats del web podeu seguir a Biblioteko Molera a les xarxes socials Facebook i Twitter.

Compartir

Arxiu de notícies