11/04/2021

Presentació al Tradicionàrius del llibre d’En Jordi Cuixart: El polsim màgic

El dia 11/04/2021 ha tingut lloc al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia la presentació del llibre “El polsim màgic” d’En Jordi Cuixart. L’Associació Catalana d’Esperanto ha tingut l’honor i la satisfacció d’ésser-hi convidada.

Aquesta obra, que com ell mateix ens ha explicat a la presentació, tot i que no ho expressi explícitament, traspua la idea d’una llengua comuna, la idea del Jordi d’una Nova Katalunio (NK, d’aquí Eneka, el nom del planeta imaginari del conte), d’una societat millor en tots els àmbits, amb una aspiració humanista, d’un internacionalisme arrelat en la pròpia personalitat nacional que no preten ni vol imposar-se sinó conviure des del respecte vers tothom, i totes les cultures, gran o petites, en una relació d’equitat. Així podem dir que aquesta obra, en certa manera té l’esperanto i l’esperantisme com a llevat, o si més no com un dels ingedients de la recepta.

Aquesta aspiració a un món millor no ha de ser una elucubració teòrica, ideal, utòpica sinó que exigeix un compromís, una exigència i un sacrifici que en Jordi Cuixart, en la seva absoluta i admirable coherència, ha dut a la màxima expressió en aquests moments convulsos que viu la nostra societat.

Compartir

Arxiu de notícies