06/04/2015

Quatre catalans participen al 8è Mezorienta Kunveno a Tunísia

Els passats dies 28 març – 1 abril va tenir lloc al centre cultural internacional de Hammamet (Tunísia) la vuitena edició de la trobada d’esperantistes d’Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica. L’edició d’enguany venia precedida pels recents atemptats a la capital del país, però també pel Fòrum Social Mundial, que havia hagut a Tunis pocs dies abans. Per aquest motiu, a més del diàleg intercultural que caracteritza aquestes trobades, també hi va tenir un paper important les mostres de solidaritat cap al poble tunisià.

Cal destacar que una bona part dels inscrits no van poder finalment assistir-hi, perquè es van cancelar alguns vols, com els va passar a un grup de setze polonesos.

L’esdeveniment va comptar amb la col·laboració de l’Associació d’Amics de la Medina de Hammamet i també amb la participació de quatre catalans: la Gemma, el Mauro, la Saioa i el Xavi. Entre d’altres coses, vam presentar una xerrada sobre la relació entre la justícia lingüística i els conflictes armats. La trobada es va complementar amb un seguit de visites turístiques al museu del Bardo – famós mundialment per la seva col·lecció de mosaics -, així com a la ciutat antiga de Cartago, el poblet de Sidi Bu-Saïd o la ciutat islàmica de Kairuan, la primera ciutat musulmana del Magreb.

L’any vinent el 9è Mezorienta Kunveno tindrà lloc a Turquia, a la regió de la Capadòcia.

foto_Hammamet.jpg

Compartir

Arxiu de notícies