04/12/2015

15 de desembre de 2015

ener_5_eo-2015.jpg
Com cada any, el proper dimarts 15 de desembre la comunitat esperantista celebrarà la diada de l’esperanto arreu del món. També a casa nostra, l’Associació Catalana d’Esperanto commemorarà a l’Espai Vilaweb a les 19.00h el naixement de Ludwik Lejzer Zamenhof, iniciador d’aquest idioma creat amb voluntat d’esdevenir llengua auxiliar internacional i facilitar així la fraternitat i la intercomprensió mútua entre els pobles i entre les persones.

Enguany, la jornada està dedicada a la figura del folklorista i esperantista català Joan Amades i Gelats i s’emmarca així en la les activitats de l’Any Amades. La xerrada anirà a càrrec de l’historiador Dani Cortijo, autor del blog Altres Barcelones i membre de l’Associació Cultural Joan Amades. L’acte servirà també per presentar el primer panell de l’exposició ‘Els nostres pioners’, comissionada per l’Associació Catalana d’Esperanto i que estarà dedicada, precisament, a Joan Amades.

Durant aquest acte, es podran comprar a preu reduït diferents publicacions, com l’Agenda de la Terra 2016, l’única agenda en català, occità i esperanto, o el refranyer esperanto-català de Pedro M. Martín Burutxaga.

També a Tolosa de Llenguadoc es celebrarà la festa de l’esperanto el cap de setmana del 12-13 de desembre amb una important representació catalana.

Compartir

Arxiu de notícies