05/09/2012

79è Congrés Italià d’Esperanto.

El congrés italià d’esperanto d’enguany ha tingut lloc a Mazzara del Valo, bonic lloc de la costa siciliana, la setmana del 18 al 25 d’agost.

Hi varen assistir 325 persones de 32 països diferents, des de Corea del Sud i Austràlia fins a Canadà, passant per Amèrica del Nord i del Sud i per tota Europa.

Catalunya va ser representada per dues companyes: M.Dolors Godoy i Isabel Sancho.

L’estada es feu a l’hotel Hopps, davant mateix de la gran badia de Mazzara amb una cuina mediterrània excel·lent.

Es feren tallers d’iniciació a l’esperanto, al rus i a l’italià, d’altres de nivell intermedi, tallers d’origami, i de cant. Aquest darrer taller fou molt interessant ja que el conduïen la famosa parella frisona Kajto i els talleristes varen fer una coral que va actuar amb molt d’èxit a la vesprada de cloenda.

La nit de la festa internacional en la qual tothom portava per tastar els licors típics del seu país, ja us podeu imaginar l’alegria que regnava al final!

Els concerts es feien en la plaça pública principal per tal que en gaudissin també els convilatans i a més de Kajto, una de les actuacions més aplaudides fou, com no, la del cantant occità JoMo.

L’alcalde a més d’acompanyar als interessats a fer una ruta per tot el casc antic de la ciutat, ens va oferir també una desfilada amb coreografia i música, molt a la italiana, amb un llarg recorregut que va durar més de dues hores i que va acabar a la plaça.

Una cosa curiosa fou que el diumenge els catòlics varen poder assistir, a la Catedral de San Vito, a una missa en esperanto!

Una notícia interessant és que el dit alcalde ha arribat a un acord amb l’Associació esperantista italiana i s’ha fet aquest any un curs d’esperanto a totes les escoles de Mazzara que han seguit prop de 500 estudiants i que es repetirà els propers anys.

Boniques excursions, moltíssima calor ja que de dies sobrepassàvem els 40ºC i a la nir vorejàvem els 30ºC però uns dies de germanor molt agradables com passa a totes les trobades esperantistes.

Compartir

Arxiu de notícies