12/09/2011

A la Mostra d’Entitats dels Països Catalans

L’Associació Catalana d’Esperanto va ser present ahir dia 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, a la Mostra d’Entitats dels Països Catalans. La fira, que pretén agrupar totes les associacions del país, té lloc en un marc festiu enmig de xerrades, concerts i tota mena d’actes. Enguany hi havia força més expositors, i molts més visitants. Vam fer més ahir en un matí que l’any passat durant tot el dia.

L’interès principal dels passavolants era precisament sobre els objectius, valors i els principis de l’Associació i sobre els cursos d’esperanto d’enguany. També ens van demanar ajuda per a un curtmetratge en esperanto, del quan ens n’encarregarem de traduir els diàlegs i d’ajudar els actors a pronunciar bé.

Els llibres més sol·licitats van ser “La Eta Princo”, traducció a l’esperanto de “Le Petit Prince” de Saint-Exupéry, i el llibre “Història de l’Esperanto als Països Catalans“. Jordi Solé i Camardons i Karles Berga van posar també a la venda les seves publicacions a la parada, les quals van tenir molt bona acceptació.

El nou format de la revista Kataluna Esperantisto va ser molt ben acceptat pel públic interessat en el tema desls drets lingüístics, i els fet de publicar articles de Sapir va portar lloances a la seriositat de la nostra Associació.

D’entre les habituals anècdotes que se solen repetir quan muntem la parada, cal destacar la visita de dos estrangers esperantòfons: un xicot dels Estats Units i un altre de París. També va ser un plaer rebre la visita dels nostres consocis Josep-Enric Peres i Blesa des de València i Vagn Frausing des de Dinamarca, i de Jesús Armengol, que també va venir des dels Estats Units per participar a la Diada.

IMG_1387_W.jpg

Compartir

Arxiu de notícies