28/10/2012

A l’UPC Castelldefels

El passat 23 d’octubre, en el marc de l’Aula d’Extensió Universitària Sènior de l’UPC de Castelldefels, el nostre consoci Víctor Solé va fer una conferència sobre Esperanto.

Davant de més de cent persones, el conferenciant va parlar sobre alguns dels trets principals d’aquesta llengua per explicar perquè l’Esperanto seria una bona solució per a les relacions internacionals. Entre aquestes característiques es va esmentar la seva neutralitat (cultural, política i social), accessibilitat, potència (expressivitat, flexibilitat i precisió), valor propedèutic i comunitat oberta.

L’audiència va mostrar interès pel tema i al final de la presentació va haver-hi torn de preguntes, les quals van versar sobre l’evolució de la llengua, les raons per les quals les institucions internacionals no l’han adoptat com a bona solució per a les relacions internacionals, i alguns amants de les llengües van fer preguntes sobre qüestions gramaticals i fonètiques.

Cal esmentar també, que entre el públic hi havia el sr. Emilio Sanz, esperantista local, que va parlar en esperanto amb el conferenciant perquè els assistents escoltessin la llengua en una conversa breu però real.

Victor-Sole-5-OK-copia.jpg

Victor-Sole-2-OK-copia.jpg

Fotos de Jaume Tous.

Compartir

Arxiu de notícies