15/05/2011

Aplec a Cassà de la Selva

Esperanto-Joves organitzava el seu 7è Aplec Internacionalista d’enguany en el marc de la Trobada Ibèrica d’esperantistes, que organitzen consecutivament portuguesos, espanyols i catalans, i que enguany era el torn de fer-la a ca nostra. L’Aplec va tenir lloc els dies 13, 14 i 15 de maig a la comarca del Gironès, a Sant Andreu Salou, Cassà de la Selva i Girona. Hi van participar una setantena de parlants i amics de l’esperanto vinguts de diversos indrets: Alemanya, Arpitània, Castella, Estònia, França, Itàlia, Occitània, Polònia, Rússia, i fins i tot Japó.

Un cop rebuts a l’Ajuntament de Cassà pel batlle i el regidor de cultura, vam anar a la biblioteca on l’Associació Catalana d’Esperanto hi va fer una nombrosa donació de llibres per a la nova secció d’esperanto. El representant de la Federació Espanyola d’Esperanto va lliurar també un exemplar del llibre El hombre que desafió a Babel.

cassa2.jpg

cassa3-2.jpg A la casa de colònies Can Maiol de Sant Andreu Salou hi van tenir lloc les xerrades, debats i tallers. L’animació nocturna va estar servida cada nit amb sessions del DJ Leo Sakaguchi, mentre el sevei de bar oferia begudes de la terra. També hi va tenir lloc un taller de danses tradicionals a càrrec de Mon Cardona per preparar la concurrència al ball del grup Kaj Tiel Plu. Diumenge els participants van visitar Girona, en ple temps de flors, i van acomiadar-se en un dinar de germanor.

Compartir

Arxiu de notícies