02/11/2014

Aprendre llengües causa el mateix plaer que la xocolata, el sexe o els jocs d’atzar

8542448592_0ae5549efc_z.jpg

Aprendre noves llengües pot causar el mateix plaer que la xocolata, el sexe o els jocs d’atzar, segons les conclusions d’un estudi fet per investigadors de la Universitat de Barcelona (UB), de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL) i de la Universitat Otto von Guericke de Magdeburg (Alemanya). En un estudi publicat a la revista Current Biology, els científics expliquen com han determinat que conèixer el significat de les paraules també activa els circuits cerebrals de motivació i de recompensa.

“L’objectiu del treball era veure fins a quin punt aprendre una llengua podria activar aquests circuits del plaer i de la recompensa. D’una altra banda, que el llenguatge estigui sostingut per aquests circuits és una hipòtesi interessant des d’un punt de vista evolutiu”, diu Pablo Ripollés, un dels autors de l’estudi.

Per arribar a aquesta conclusió, els científics van fer dues ressonàncies magnètiques a 36 adults, que mostraven que l’aprenentatge d’una nova llengua activa les mateixes partes del cervell que jocs d’atzar.

Els investigadors afirmen que aquest descobriment podria ajudar a trobar les claus pel desenvolupament de les llengües humanes, i motivacions per aprendre altres llengües.

Compartir

Arxiu de notícies