10/12/2014

Campanya de micromecenatge per preservar el fons documental i bibliogràfic dels esperantistes catalans

L’Associació Catalana d’Esperanto (Esperanto*Cat) ha llançat una campanya de micromecenatge per renovar la Biblioteca-Arxiu Petro Nuez (BAPN), que compta amb important fons documental i bibliogràfic de fa més de cent anys. Necessita una restructuració urgent, per protegir aquesta part important de la història de l’esperantisme a Catalunya.

En la primera fase de la campanya, Esperanto*Cat cerca recollir 6000 euros per renovar el terra del local i posar-hi quatre mòduls de prestatgeries. En una futura segona fase, la campanya pretén aplegar 4000 euros més per tal d’afegir dos altres mòduls de prestatgeries, una taula i una cadira noves i les eines informàtiques per catalogar el fons de la BAPN, que formarà part del naixent catàleg mundial de biblioteques esperantistes.

La Biblioteca-Arxiu Petro Nuez (BAPN) és la biblioteca de l’Associació Catalana d’Esperanto inscrita al registre de biblioteques especialitzades de la Generalitat de Catalunya.

La campanya s’ha llançat a la web de Verkami, el web pioner del país en micromecenatge, el nom del qual ve de l’esperanto “verko” (obra) i “ami”(estimar).

Les recompenses que s’ofereixen a canvi dels donatius van des de l’agraïment i el nom del mecenes en una placa a la biblioteca fins a sopars, cerveses artesanes etiquetades en la llengua internacional, les versions del Petit Princep o d’Astèrix en esperanto, fins a visites culturals, novetats editorials també en català, cursos, samarretes, discos i concerts del grup Kaj Tiel Plu. Els mecenes més generosos seran fins i tot honorats als congressos de l’Associació.

http://www.verkami.com/projects/10066

Compartir

Arxiu de notícies