08/01/2016

Esperanto-Festo a Tolosa de Llenguadoc

El cap de setmana del 12-13 de desembre un grup de quatre catalans va participar a la festa de l’esperanto que cada any celebren els esperantistes occitans. Enguany, els actes de record de la figura de Ludwik Zamenhof tenien una durada de dos dies. El primer va incloure una visita guiada al museu d’història natural de la ciutat (el segon més important de l’estat francès, després del de París), un taller sobre la viquipèdia, un taller sobre literatura esperantista i una conferència sobre l’esperanto i el pacifisme durant la Primera Guerra Mundial, activitats on la representació catalana va tenir un paper protagonista.

El complet programa va continuar el segon dia, amb el ja tradicional dinar de germanor, seguit d’una presentació de diverses associacions i activitats que porten a terme els esperantistes d’aquesta regió del món, incloent-hi el suport a esperantistes africans mitjançant Esperanto Plus, el recolzament a l’Instituto Zamenhof de Togo, l’edició de Le Monde Diplomatique en esperanto o els cursos intensius de la llengua internacional que es realitzen al llarg de l’any a Tolosa i que estan oberts a la participació d’estudiants d’arreu del món. També es va presentar un innovador concurs basat en diverses activitats del portal edukado.net.

La Diada de l’Esperanto a Tolosa va comptar amb la participació de coneguts esperantistes, com l’ex-president de l’Acadèmia d’Esperanto André Albault o el responsable de la discogràfica Vinilkosmo, Floréal Martorell, que va presentar la nova campanya d’abonaments al servei de música per internet en esperanto.

Compartir

Arxiu de notícies