26/05/2014

Esperanto*CAT celebra els bons resultats dels partits que defensen els drets lingüístics i lamenta profundament la pujada de l'extrema dreta

L’Associació Catalana d’Esperanto (Esperanto*CAT) celebra els bons resultats que han obtingut a les eleccions europees els partits que defensen els drets lingüístics i la diversitat cultural. En aquest sentit, volem felicitar expressament l'escó aconseguit pel Partit Ecologista Demòcrata alemany, que portava al seu programa electoral la promoció de l'esperanto com a eina que pot millorar la comunicació internacional. El nou diputat al Parlament Europeu és el professor de física de la Universitat de Munic Klaus Buchnner.

D'altra banda, volem expressar la nostra preocupació més profunda vers l’avenç de l’extrema dreta, que ha aconseguit un augment considerable de representació amb un missatge d’odi a immigrants i a minories nacionals.

Esperanto*CAT treballa per promoure als Països Catalans la llengua catalana com a llengua pròpia i comuna, i l’esperanto com a llengua auxiliar internacional neutral, com la millor opció de democràcia lingüística, que garanteix els valors dels drets lingüístics, de la diversitat lingüística i del dret a la comunicació plena entre persones de comunitats lingüístiques diferents.

Entenem que els drets lingüístics són un complement indissoluble dels drets humans i que la diversitat lingüística és una part essencial de la diversitat cultural.

El dret a a comunicació plena, sostenible i igualitària entre les persones de llengües diferents, és un mitjà de superació dels prejudicis vers la cultura de la pau. 

 

thumb_474__4-764.jpg

Compartir

Arxiu de notícies