04/09/2013

Exposició del Museu d’Esperanto a Sant Sadurní d’Anoia

La biblioteca municipal de Sant Sadurní d’Anoia acull una exposició del Museu d’Esperanto de Subirats. L’exposició està organitzada en tres grans àmbits: un de dedicat a l’esperanto, on hi ha una breu explicació dels seus origens i trets característics més rellevants (tant gramaticals com simbòlics); en segon lloc l’atenció es centra en el cas de l’esperanto a Catalunya i fa especial menció a la celebració del V Congrés Internacional d’Esperanto que es va celebrar a Barcelona l’any 1909; i, finalment, el darrer àmbit es centra en el cas del Museu d’Esperanto de Subirats on es respon al primer interrogant que sorgeix durant les visites guiades: “Un Museu d’Esperanto a Subirats?”, on es mostra la importància de la col·lecció del sr. Lluís Hernández Yzal dins el món esperantista.

Gràcies a la col·laboració de la biblioteca Ramon Bosch de Noya, l’exposició comptarà també amb diferents exemplars de llibres en esperanto per tal que els visitants puguin fullejar obres en aquest idioma.

L’objectiu principal de la mostra és donar visibilitat al Museu i dinamitzar-lo, tot seguint amb les iniciatives que, ja des del 2010, es van començar perseguint aquest mateix objectiu.

L’exposició es pot visitar fins el proper 3 d’octubre.

Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya;
Carrer Sant Pere, 36;
08770 Sant Sadurní d’Anoia

Exposicio_-MES-a-Sant-Sadurni_-d_An_W.jpg

Compartir

Arxiu de notícies