13/09/2014

La justícia lingüística: tema central de l’Aplec Internacionalista

La justícia lingüística ha estat el tema central de l’XI edició de l’Aplec Internacionalista, que del 5 al 7 de setembre, ha tingut lloc a l’Arboç (Baix Penedès). Hi han participat una setantena de persones vingudes majoritàriament dels Països Catalans, tot i la presència d’esperantistes vinguts d’Occitània, del Piemont, de Madrid i fins i tot d’Austràlia.

Els participants de l’aplec esperantista van participar en conferències i debats sobre la justícia lingüística. A més, la participació de l’Amical Wikimèdia, va permetre una sessió sobre Vikipèdia i l’intercanvi de coneixements. L’esdeveniment també va acollir una reunió de la secció esperantista de l’Assemblea Nacional Catalana, una presentació del Museu d’Esperanto de Subirats, una sessió sobre els esdeveniments esperantistes d’arreu del món, i sessions pedagògiques. Per una altra banda, l’Aplec oferia un curs inicial d’esperanto, de 3 sessions de 2 hores cadascuna, en què un quinzenat de nouvinguts han començat a aprendre la llengua internacional.

La part més lúdica ha estat nombrosa. Les mostres de folklore arbocenc, els tallers de danses tradicionals internacionals, la cançó improvisada en esperanto, els concerts dels Llunàtics del Priorat, No em toques (La Plana) i JoMo (Occitània) han donat el toc festiu a unes jornades que es van cloure amb una visita guiada a l’Arboç i un dinar de germanor.

L’esdeveniment l’han coorganitzat l’Associació Catalana d’Esperanto i l’Ateneu Arbocenc. A més, l’Aplec coincidia enguany amb la Trobada Ibèrica que cada any organitza alternativament les organitzacions esperantistes portuguesa, espanyola i catalana.

V.jpg

Fotos de Lluís Aragay

Fotos de Marta Moliné

Compartir

Arxiu de notícies