11/08/2012

L’Antonio, l’Anna i el Xavi a la La Setmana Internacional de la Joventut (IJS) d’Hongria

La Setmana Internacional de la Joventut (IJS) és la major trobada anual de la Joventut Esperantista Hongaresa (HEJ) i una de les principals trobades internacionals dels joves esperantistes del món. Enguany va tenir lloc del 30 de juliol fins al 5 d’agost. La meitat dels 66 participants eren estrangers, vinguts de 20 països diferents. Entre ells, tres catalans (l’Antonio, l’Anna i el Xavi) van participar a la IJS, entenent la joventut com un aspecte més aviat subjectiu.

La trobada permetia als participants fer servir l’esperanto per conèixer-se els uns als altres en un entorn diferent de l’habitual, així com per descobrir Hongria. El programa consistia en diverses conferències i en altres activitats de lleure, com el dia dels esports, excursions a ciutats properes (Vác i Budapest), cursos d’idiomes (d’esperanto i d’hongarés, però també d’altres llengües com el neerlandès, el tokipona o el català, que va ser particularment apreciat). Una de les activitats que més va agradar va ser la tradicional guerra d’aigua. També van agradar força els tasts de vins, el casino, la subasta, el geocatching, la película alemana ‘En Juliol’ (amb subtítols en esperanto) i, sobretot, la película hongaresa ‘En algun lloc d’Europa’, doblada a l’esperanto. Els vespres musicals van comptar amb les actuacions de Jomo, Stefo i de danses populars hongareses. A la nit, sempre hi havia la possibilitat de fer una cervesa al bar, una caminada nocturna o una sessió de la universitat nocturna.

La ubicació mereix una menció especial. A uns 50 km de Budapest, a la vora d’un poble anomenat Nőtincs, es tractava d’un entorn paradisíac enmig de la natura, amb el seu propi bosc i una interessant granja plena de cavalls, ovelles, cabres, lloros, etc. Molt a prop hi havia un llac que compartíem amb un balneari.


Vegeu-ne les fotos

image.jpg

Compartir

Arxiu de notícies