13/06/2014

L’esperantista occità Jacme Taupiac ha rebut el premi Robèrt Lafont

La Generalitat de Catalunya ha concedit el premi Robèrt Lafont 2014 a l’esperantista occità Jacme Taupiac, per “la seva trajectòria en l’estudi, la recerca i la promoció de la llengua occitana en general i per la seva especial relació amb l’Aran”. El jurat ha valorat també la seva “tasca en defensa de la unitat de la llengua occitana”.

El premi, que lliura l’executiu català a les persones o entitats destacades per defensar, projectar i difondre la llengua occitana, es lliurarà aquest dilluns 16 de juny dins el marc del congrés de l’Associació Internacional d’Estudis Occitans, en una cerimònia presidida pel conseller de cultura, Ferran Mascarell, i pel Síndic d’Aran, Carlos Barrera.

Taupiac és un escriptor i lingüista occità que ha treballat en la modernització de la llengua occitana i és un dels impulsors de la normalització lingüistica a la Val d’Aran. És també un esperantista actiu. El seu Diccionari de mila mots presenta la traducció a l’esperanto de les entrades definides en occità. Cal destacar la seva brillant participació al darrer congrés occitanocatalà d’esperanto, que va tenir lloc el novembre de 2013 a Salardú (Occitània).

664px-Jacme_Taupiac_20110327.png

Jacme Taupiac el 2011. Foto: Claudi Balaguer

Compartir

Arxiu de notícies