18/01/2016

L’Esperanto a les comarques gironines

invitacio_revista_girona_294_c.jpg

L’esperanto va tenir un fort arrelament als Països Catalans des dels seus inicis i, en concret, a las comarques gironines. A tall d’exemple, als esperantistes catalans ens agrada recordar que localitats com Sabadell, Terrassa o Barcelona, però també Vic, Sant Feliu de Guíxols o Cassà de la Selva van ser de les primeres del món en tenir un carrer dedicat a Lluís Llàtzer Zamehof,
l’iniciador de la llengua auxiliar internacional esperanto.

El número de desembre de 2015 de la Revista de Girona tracta precisament d’aquest tema, amb rigor i detall. Les autores ressegueixen la història de l’esperanto a les comarques gironines des de finals del s. XIX fins l’actualitat. Es tracta d’una publicació que per la seva importància, a més de presesentar-se pròpiament a les terres de Girona, mereix una altra presentació més enllà. I és aquest acte, co-organitzat per la Diputació de Girona i l’Associació Catalana d’Esperanto, el que tindrà lloc el proper dia 28 de gener a les 19h a l’Espai Vilaweb de Barcelona (C/Ferlandina 43).

La presentació anirà a càrrec de Dolors Grau, arxivera, i de Maria Dolors Godoy, professora d’esperanto, que han coordinat el dossier, i de Xavier Cortadellas, director de la Revista de Girona. L’acte comptarà també amb la presència d’Albert Piñeira, vicepresident i diputat de cultura de la Diputació de Girona, així com de Josep Franquesa, president de l’Associació Catalana d’Esperanto.

Compartir

Arxiu de notícies