10/06/2024

Mor M. Josep Udina, Presidenta del Comitè Local del 39è Congrés Català d’Esperanto

Ens ha deixat la M. Josep Udina i Abelló. Una dona valenta i compromesa amb la seva ciutat, l’educació, la música, la seva família i els seus amics; una tossuda defensora dels drets socials de les ciutadanes de Castelldefels.

Veïna de Can Vinader i regidora de Cultura a l’Ajuntament de Castelldefels (1983-1987), al costat de la Marta Mata va dedicar la vida a millorar l’educació i la pedagogia i va esdevenir una figura decisiva en la defensa de Castelldefels com a ciutat educadora.

L’Associació Catalana d’Esperanto consideràvem que era la presidenta que necessitàvem per al comitè local (LKK) del 39è Congrés Català d’Esperanto, celebrat a Castelldefels l’any 2022. Ella havia estat una de les persones més compromeses en la recuperació del nom de Ramon Fernández Jurado per la Biblioteca municipal. Tot i que primer ens va dir que no, finalment la vam convèncer i vam poder comptar amb la seva capacitat d’amalgamar les xarxes associatives de la ciutat, la seva capacitat de treball i la bonhomia que la caracteritzava. Va ser una gran alegria per a nosaltres que fos la presidenta del Congrés i ella en va quedar contenta, malgrat que ja començaven a aparèixer els primers símptomes de la malaltia.

Estimada M. Josep: et recordarem sempre, perquè re-cor-dar vol dir tornar a passar pel cor els sentiments, les emocions i els bons moments que hem compartit.

Descasa en pau.

Compartir

Arxiu de notícies