18/01/2012

Presència de qualitat als mitjans de comunicació

El mes de desembre passat, l’Associació Catalana d’Esperanto es va dirigir als mitjans de comunicació per informar que el 15 de desembre celebràvem la diada de l’esperanto.

El dia 14 de desembre, El Periódico de Catalunya publicava a la contraportada una entrevista a Alfons Tur, destacant el fet que l’Alfons va rebre l’esperanto del seu pare, i destacant també els valors de l’esperantisme.

L’endemà, diada de l’esperanto, Vilaweb publicava al Diari de l’escola un reportatge de gran qualitat sobre l’esperanto, l’esperantisme català i les llengües planificades.

Televisió de Catalunya també s’hi va interessar i va anar a Sabadell a cercar el testimoni de l’Éric Collignon, i el passat 15 de gener TV3 emetia el programa “Tot un món” dedicat a l’esperantista belga. “Tot un món” és un programa que mostra la presència d’algunes de les prop de 300 llengües que es parlen a Catalunya.

D’ençà dels darrers articles apareguts al setmanari Directa i al diari Ara, la qualitat informativa sobre el nostre moviment ha millorat considerablement deixant finalment de banda els tòpics i prejudicis amb què l’esperantisme havia estat tractat fins ara. Podem estar ben satisfets.

Compartir

Arxiu de notícies