28/04/2014

Poemes i cançons del món en esperanto a Llagostera

El 25 d’abril passat, i per tercer any consecutiu, el [Consorci per a la Normalització Lingüística->http://www.cpnl.cat
], va organitzar el recital “Poemes del Món” a Llagostera. L’acte, presidit pel batlle de la vila, va comptar amb la participació de gent de diversos països, residents a Catalunya, que recitaven els seus poemes en la seva llengua mentre un company n’oferia la traducció al català.

La nostra petita escola d’esperanto de Cassà de la Selva hi va participar per segon any consecutiu. Dolors Godoy, la professora, hi va recitar un poema propi. “Potser us estranyarà que reciti un poema escrit en una llengua que no té país. Però quan Zamenhof va crear aquesta llengua, fou amb l’esperança que servís per unir la gent de tot el món, que tots ens poguéssim entendre sense que ens calgués manllevar a cap país la seva llengua com a pont d’unió entre cultures. Per això la nostra estrella és verda com l’esperança –que això vol dir «esperanto»— i les seves cinc puntes signifiquen els cinc continents units —i aquesta és la nostra esperança— per una sola llengua, patrimoni no de cap Estat sinó de tota la Humanitat: la llengua de la pau i la germanor”, va dir Dolors Godoy.

Les tres alumnes que l’acompanya varen triomfar interpretant la cançó “Ĉu vi volas danci” (volls ballar?), del conegut cantant occità Joan Marc Leclercq, conegut el el món esperantista com a JoMo. Els assistents van corejar l’interpretació amb alegria, i l’èxit va ser tant que l’endemà protagonitzaven la foto de l’acte en la notícia de El Punt-Avui.

P1080131.jpg

Compartir

Arxiu de notícies