27/04/2012

Una diada de Sant Jordi rècord

Per Sant Jordi, l’Associació Catalana d’Esperanto va muntar paradetes a Sabadell i Barcelona. La parada de Barcelona va ser muntada a La Rambla com en anys anteriors. La xifra de vendes va ser rècord, i sembla que també ho va ser la difusió de la sostenibilitat lingüística.

A la paradeta es van repartir fulls volants, exemplars de la revista Kataluna Esperantisto, punts de llibre i la versió en català de la Declaració Universal de Drets Lingüístics. El llibre més venut va ser La Eta Princo, versió de El Petit Príncep de Saint-Exupéry en llengua internacional. El DVD Esperanto Electrònic va atraure força l’atenció dels passa-volants que generalment van mostrar una gran simpatia amb el nostre moviment. Molts turistes encuriosits també van aturar-se a la parada, i van ser atesos en diverses llengües.

Va ser una jornada dura però profitosa gràcies a la feina i a l’ajuda de, entre d’altres, Àngels del Pozo, Carles Vela, Clara Baylina, Ferriol Macip, Josep M. Milla, Lluís Aragay, Marta Moliné, Michael-Boris Mandirola, Mon Cardona i Víctor Solé.

Aquest Sant Jordi s’han presentat l’Agenda de la Terra, una engrescadora agenda i guia cultural amb receptes efectives d’activisme, en català, esperanto i occità. Es va vendre a diverses parades i botigues. Es tracta d’un clar exponent del paper que creiem que hauria de jugar l’esperanto a la nostra societat.

El Museu d’Esperanto de Subirats va repartir a tots els visitants un exemplar bilingue (català-esperanto) de la llegenda de Sant Jordi.

sant-jordi1.png
(Foto: Mon Cardona)

sant-jordi2.png
(Foto: Clara Baylina)

Compartir

Arxiu de notícies